Școala Profesională Valea Stanciului

Localitatea Valea Stanciului, județul Dolj

Context

Şcoala Profesională Valea Stanciului se află în comunitatea cu același nume, la o distanță de 50 km depărtare de orașul Craiova. A fost atestată documentar în secolul al XVI- lea, iar, în prezent, oferă educație pentru 640 de elevi de clasele I-X.

Elevii din clasele I-VIII dobândesc cunoștințe de cultură generală, în timp ce elevii din clasele mai mari au parte de pregătire profesională pentru meserii în domeniul agricol.

Școala Profesională Valea Stanciului reprezintă principalul furnizor de forţă de muncă calificată în domeniul mecanicii agricole din zona Valea Stanciului – Drănic – Gângiova – Gighera – Dobreşti.

De-a lungul timpului, școala a derulat multiple proiecte naționale și internaționale, pe teme precum sănătatea, lupta împotriva violenței în școli sau sisteme de protecție a copilului la nivel de comunitate.

Școala deservește un spectru larg de familii vulnerabile, iar reprezentanții ei consideră că parteneriatul din cadrul programului „Școala din valiză” este unul foarte important în ceea ce privește acomodarea cu tehnologia, atât a elevilor cât și a cadrelor didactice.

Număr de elevi: 232
Număr de cadre didactice: 37
Director: Anca Irina Neda
Date de contact: 025/1352109, e-mail: samvaleastanciului@yahoo.com

Școala Profesională Valea Stanciului