Școala Profesională Fântânele

Strada Principală nr.44. comuna Fântânele, județul Iași

Context

Înființată pe 1 octombrie 1890, la 11 ani de la înființarea satului, Școala Profesională Fântânele nu a avut un sediu propriu, fapt pentru care a funcționat de-a lungul timpului în diferite case din sat. Casa în care s-au predat primele lecții si unde s-au auzit primele clinchete de clopoțel era casa lui Constantin Riznicu, o casă din furci și vălătuci de lut, acoperită cu șindrilă.

Școala are acum propriul loc, care adăpostește zilnic sute de elevi.

Cadrele didactice caută modalități interactive de predare și de stimulare a elevilor. Sunt foarte implicate și caută mereu soluții și idei de a furniza elevilor cunoașterea în cele mai bune moduri și de a-i pregăti pentru viitor.

Școala derulează numeroase activități extracurriculare, în cadrul cărora elevii au șansa de a își dezvolta abilități de viață și de a crește sănătos.

Dezvoltarea competențelor digitale este o prioritate pentru școala din comuna Fântânele, acesta fiind și motivul pentru care au accesat programul „Școala din valiză”.

Dorința de modernizare, de acces la educație digitală și infrastructură motivează în permanență reprezentanții școlii să aplice pentru proiecte și finanțări.

Număr de elevi: 30
Număr de cadre didactice: 330
Director: Maria Chelariu
Date de contact: 0244/442.075