Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare”

Strada Daliei nr.5, localitatea Dancu, comuna Holboca, județul Iași

Context

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” are o poveste foarte frumoasă, fiind situată într-o zonă istorică. A fost construită prima dată în perioada 1945-1947, atunci când s-a construit de către săteni localul de școală cunoscut sub numele „Școala de lângă nuc”, care avea trei săli de clasă pentru învățământul primar-simultan și unde, în prezent, se află biserica satului Dancu.

Școala nouă îl are ca patron spiritual pe Ștefan cel Mare, personalitate istorică reprezentativă pentru Moldova și a fost inaugurată în septembrie 1992. Denumirea de Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” a fost preluată începând cu anul 1993.

Școala dispune de 18 săli de clasă, trei laboratoare (chimie-fizică, biologie și informatică) și de o sală modernă de sport, iar prin eforturile profesorilor și ale conducerii școli, în ultimii trei ani au fost amenajate cabinete de limba română, istorie, limbi străine și religie.

Printre obiectivele principale ale școlii se află menținerea elevilor în educație prin transformarea activităților școlare în sesiuni plăcute de lucru, unde elevii să poată dezvolta competențe pluridisciplinare într-un mod activ-participativ.

Județ: Iași
Localitate: Comuna Dancu
Număr de elevi: 441
Număr de cadre didactice: 26
Director: Mariana Melinte
Date de contact: 0232/293.134

Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare”