Școala Gimnazială Scundu

Comuna Scundu, județul Vâlcea

Context

Școala Gimnazială Scundu este recunoscută ca o școală în continuă dezvoltare. Are 15 cadre didactice și 71 de elevi.

În comună și în școală, Fundația World Vision România este un partener de încredere, deschis și implicat. Fie că este vorba despre activități de tipul masă caldă, școală după școală, scoala parintilor sau inițiative economice pentru părinții elevilor, parteneriatul este baza dezvoltării acestor copii.

Cei mai mulți dintre copiii de la afterschool au rar ocazia să iasă din localitatea în care s-au născut, cu atât mai puțin pentru o vacanță. Mulți au responsabilități în gospodărie sau trebuie să aibă grijă de frații mai mici. S-a întâmplat uneori ca un copil să nu poată participa la activități pentru că trebuia să aibă grijă de animale. Însă aceste lucruri au rămas excepții.

 

„Școala din valiză” este pașaportul școlii spre digitalizare, spre nou, spre învățarea tehnologiei în egală măsură atât de către elevi cât și de către cadrele didactice. Școala a văzut acest program ca pe o oportunitate excelentă de dezvoltare. Coordonatoarea programului spune că orice noutate este o provocare acceptată în Scundu pentru că aduce cunoștințe și abilități noi.

Număr de elevi: 70
Număr de cadre didactice: 15
Director: Ion Vlădescu
Date de contact: 0350/525.325, e-mail: secretariat@scoalascunduvl.ro

Școala Gimnazială Scundu