Școala Gimnazială „Roman Ialomițeanul”

Localitatea Axintele, județul Ialomița

Context

Școala are următoarele structuri:

Școala Gimnazială „Roman Ialomițeanul” se află în localitatea Axintele, în proximitatea orașului Urziceni, județul Ialomița. Școala este compusă din trei unități de învățământ, cea din localitatea Axintele si două substructuri, în Horia și Frumușica, având un total de 230 de elevi.

În vederea dotării și modernizării, unitatea școlară a mai derulat un proiect pe educație digitală cu firma Intel, proiect care urmărea promovarea utilizării echipamentelor IT. Cinci dintre cadrele didactice au participat atunci la cursuri de formare.

Foarte puțini dintre elevii școlii dețin dispozitive digitale, ceea ce a făcut conectarea la orele online foarte dificilă. Cei mai mulți dintre ei s-au conectat cu rândul de pe telefonul părinților.

 

Accesarea programului „Școala din valiză” vine din necesitatea pregătirii cadrelor didactice pentru a oferi educație de calitate tuturor copiilor.

În același timp, elevii au nevoie să știe să utilizeze la rândul lor instrumentele digitale și să dezvolte competențe care le vor folosi nu doar în lecțiile de la clasă, ci mai ales în integrarea pe piața muncii.

Număr de elevi: 200
Număr de cadre didactice: 20
Director: Daniela Jipescu
Date de contact: 0243/317.729t, e-mail: sc_axintele@yahoo.com

Școala Gimnazială „Roman Ialomițeanul”