Școala Gimnazială Rojişte

Localitatea Rojiște, județul Dolj

Context

Învățământul în comuna Rojiște, județul Dolj, datează încă din anul 1865, când copiii învățau într-o cămăruță de lângă biserică. Azi școala funcționează în clădirea dată în folosință în anul 1969.

Din anul școlar 2017-2018, elevii claselor primare  sunt parte din programul ”Pâine și Mâine” beneficiind astfel de sprijin în efectuarea temelor pentru acasă, dar și de activități extra-curriculare recreative, ca urmare a parteneriatului cu World Vision România și cu sprijinul Consiliului Local Rojiște,

De asemenea, cu sprijinul acelorași parteneri, la nivel gimnazial, s-a implementat din anul școlar 2018-2019 programul ”Școala după școală” pentru a sprijini elevii la Limba și Literatura Română și Matematică.

 

De asemenea, World Vision a realizat activități de consiliere a părinților și ateliere de lucru cu aceștia prin intermediul proiectului „Școala părinților” desfășurat în 2019.

Programul”Școala din valiză” este atât pentru profesori cât și pentru elevi o importantă sursă de dezvoltare a abilităților digitale.

Număr de elevi: 167
Număr de cadre didactice: 20
Director: Doria Cristina Neguț
Date de contact: 0251/372008, e-mail: scoala_rojiste@yahoo.com

Școala Gimnazială Rojişte