Școala Gimnazială Prejmer

Localitatea Prejmer, județul Brașov

Context

Comuna Prejmer, cu satele aparţinătoare Prejmer, Stupinii Prejmerului şi Lunca Câlnicului, se află la 15 kilometri de Municipiul Brașov. Fiind o localitate cu specific german, prima formă de învăţământ a fost în limba germană şi datează din perioada anilor 1456-1458, cu aproximativ 350 de ani înainte de învățământul în limba română.

Urmărind misiunea, sintetizată prin motto-ul „Te informezi, te formezi, te luminezi – Eşti Om” instituţia îşi propune să realizeze parteneriate cu părinţii şi mediul local de afaceri în vederea optimizării educației oferite elevilor.

Elevii participă la majoritatea concursurilor și festivalurilor județene, obținând de cele mai multe ori premii importante. Printre ele se numără evenimente precum „Cartea, prietena mea”, „Ce înseamnă o persoană educată”, „Ziua Toleranței” sau „Tradiții și obiceiuri peste Carpați”.

De asemenea, au loc activități și proiecte extracurriculare, cum ar fi ateliere de web design sau de educație financiară.

Programul „Școala din valiză” a început în anul 2019 și oferă constant cadrelor didactice prin cursurile, webinariile și întâlnirile de redesign, posibilitatea dezvoltării cunoștințelor în domeniul creării conținutului digital în cadrul unei platforme de tip Moodle.

Elevii sunt cei care se bucură cel mai mult de acest program pentru că au șansa să învețe prin metode interactive.

Număr de elevi: 460
Număr de cadre didactice: 39
Director: Elena Holovaci
Date de contact: 0268/362.029, e-mail: scoala_prejmer@yahoo.cm

Școala Gimnazială Prejmer