Școala Gimnazială Nr 1 Ardeoani

Localitatea Ardeoani, județul Bacău

Context

Școala Gimnazială Ardeoani este o unitate de învățământ cu un număr mic de elevi, dar cu o echipă dornică să schimbe și să actualizeze procesul de predare.

Unitatea de învățământ a mai accesat și desfășurat proiecte de educație digitală pentru a deschide școala către comunitate, pentru a moderniza modul de lucru al profesorilor, dar și pe cel de învățare al elevilor.

Școala a accesat programul „Școala din valiză” din multiple motive, printre care acela că majoritatea elevilor provin din medii vulnerabile și nu au dispozitivele necesare dezvoltării abilităților digitale.

De asemenea, au fost luate în calcul lipsa echipamentelor digitale sau uzura celor existente în cadrul școlii, necunoașterea profesorilor în a folosi dispozitivele digitale împreună cu platformele online de învățare, dar și scăderea interesului elevilor pentru învățare.

 

Astfel, școala vizează formarea și dezvoltarea cadrelor didactice în domeniul digital prin acces gratuit la o platformă de e-learning. De asemenea, profesorii își vor dezvolta abilitățile de a crea și susține lecții digitale interactive pentru ca elevii să înțeleagă mai ușor noțiunile și aibă șanse mai mari de reușită la examene.

Echipamentele oferite prin program conduc la colaborare și interactivitate atât în școală, dar și acasă. În final, programul ajută școala să reducă decalajul și să egalizeze șansele elevilor cu cei de la școlile din mediul urban.

Număr de elevi: 161
Număr de cadre didactice: 18
Director: Cristian Apetri
Date de contact: 0234/354.016, ardeoaniscoala@yahoo.com

Școala Gimnazială Nr 1 Ardeoani