Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Buhalnița

Sat Buhalnița, Comuna Ceplenița, județul Iași

Context

Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” Buhalnița este amplasată în unul dintre cele patru sate ale comunei Ceplenița. Deosebit este faptul că satele de aici sunt axate pe dezvoltare comunitară, avand ca element comun livezile de pomi fructiferi, care se întind pe suprafețe mari de teren.

Profesorii sunt deschiși către nou și pun bazele dezvoltării personale ale fiecărui copil, nu doar prin activitățile de la clasă, ci și prin activitățile extracurriculare.

Un exemplu de activitate este clubul de pictură „Prietenii Culorilor”, unde copiii învață să își expună sentimentele cu ajutorul culorilor.

Școala pune foarte mult accent pe dezvoltarea emoțională și artistică a copiilor și consideră aceste două componente ca parte integrantă a educației, alături de componenta cognitivă.

Datorită lecțiilor digitale interactive din cadrul platformei „Școala din valiză”, elevii rețin mai ușor informațiile, iar procesul de învățare a devenit unul plăcut. Copiii așteaptă cu nerăbdare lecțiile și sunt mereu foarte implicați.

Număr de elevi: 400
Număr de cadre didactice: 28
Director: Diana Loredana Galben
Date de contact: 0232/730.058

Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Buhalnița