Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”

Localitatea Rotărăști, județul Vâlcea

Context

Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” se află în centrul satului Rotărăști și oferă educație elevilor înscriși pe trei niveluri de învăţământ: preşcolar, primar şi gimnazial. Activitatea se derulează într-un singur schimb.

Deviza școlii este celebrul citat al lui Nelson Mandela: „Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea”.

O bună parte din elevi provin din familii vulnerabile, fiind crescuți de bunici sau în familii monoparentale. De asemenea, în școală sunt și copii cu nevoi educaționale speciale.

De-a lungul timpului și mai ales în pandemie, echipa școlii a lucrat activ la implementarea de proiecte care să asigure sprijin elevilor şi familiilor lor.

Mutarea în online nu a fost un pas ușor, internetul şi lipsa dispozitivelor fiind o adevărată provocare pentru întrega comunitate.

Reprezentanții instituției cred că o educaţie de calitate şi de durată se bazează pe deschiderea şi dorinţa cadrului didactic de a se adapta oricărei situaţii, deoarece elevul empatizează cu profesorul care îi oferă siguranţă şi stabilitate.

Număr de elevi: 182
Număr de cadre didactice: 13
Director: Monica Ioana
Date de contact: 0250/761.091, e-mail: scoalarotarasti@yahoo.com