Școala Gimnazială ”Nicodim Ganea”

Strada Petru Pavel Aron nr. 6, comuna Bistra, județul Alba

Context

Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” Bistra este o școală cu o îndelungată tradiție, care coboară până în anul 1782, când a fost înființată prima școală din comună. Numele actual al școlii îl omagiază pe ilustrul compozitor, dirijor, poet, om de cultură Nicodim Ganea, născut în comuna Bistra.

În ultimii ani, cadrele didactice ale școlii au lucrat împreună pentru a readuce cultura în comunitate. Au organizat diverse proiecte de promovare a tradițiilor locale și activități extracurriculare care au îmbinat tradiționalul cu modernul.

Au fost implementate mai multe activități extrașcolare, care, repetate an de an, au devenit o tradiție a școlii. Cu toate că școala își dorește ca elevii să își dezvolte competențele specifice nivelului lor de studiu, se pune foarte mult accent și pe latura artistică.

Profesorii știu că fiecare elev este unic în felul său și îi încurajează să participe la diferite activități pentru a-i ajuta să se dezvolte armonios pe toate planurile.

„Școala din valiză” este primul program de educație digitală pentru școala noastră și este o oportunitate atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Într-o școală unde accesul la tehnologie era limitat de lipsa de resurse, proiectul oferă un ajutor esențial în învățarea digitalizată.

Județ: Alba
Localitate: Bistra
Număr de elevi: 137
Număr de cadre didactice: 28
Director: Bandea Tiberiu Boca
Date de contact: 0258/773.106, e-mail: sc.bistra@mail.albanet.ro

Școala Gimnazială ”Nicodim Ganea”