Școala Gimnazială Mănești

Localitatea Mănești, județul Dâmbovița

Context

Școala Gimnazială Mănești se află în proximitatea orașului Târgoviște, județul Dâmbovița și este compusă din trei unități de învățământ: cea din localitatea Mănești si două structuri: Drăgăești-Ungureni și Drăgăești-Pământeni, având un total de 425 de elevi.

Cadrele didactice sunt mereu dispuse să acceseze și să se implice în diverse proiecte de incluziune și prevenirea abandonului școlar.

Școala a implementat mai multe proiecte care au avut printre obiective îmbunătățirea rezultatelor școlare prin utilizarea tehnologiei, dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor, creșterea competențelor lingvistice, îmbogățirea cunoștințelor despre piața muncii.

 

Programul „Școala din valiză” reprezintă o oportunitate prin care elevii și cadrele didactice își dezvoltă competențele digitale. Elevii provin dintr-o comunitate defavorizată, majoritatea familiilor fiind numeroase și cu situație financiară precară (în mod special la structura Drăgăești). Aceștia nu dețin un calculator sau laptop personal, iar infrastructura școlară nu îi poate ajuta foarte mult.

Cadrele didactice consideră ca integrarea tehnologiei moderne în cadrul orelor va stârni interesul elevilor pentru școală, va îmbunătăți frecvența școlară și rezultatele obținute de elevi.

Număr de elevi: 440
Număr de cadre didactice: 30
Director: Maria Larisa Alexandrescu
Date de contact: 0245/732.016

Școala Gimnazială Mănești