Școala Gimnazială ,,Gheorghe Șincai”, Șinca Veche – Brașov

Localitatea Șinca Veche, județul Brașov

Context

Școala are următoarele structuri:

Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din Șinca Veche este deschisă pentru toți membrii comunității și valorifică potențialul fiecărui copil, indiferent de etnie sau religie.

Prima atestare documentară certă a învăţământului din localitatea Şinca Veche este din anul 1755. Funcţionarea sa a fost întreruptă de mai multe ori. În 1772 a fost reînfiinţată în casa părintească a lui Gheorghe Şincai, ilustrul reprezentant al Şcolii Ardelene, care a pus bazele învăţământului românesc în Principatul Transilvaniei, cu spirjinul politicii iluministe a împăratului Iosif al II-lea de Habsburg (1780-1790).

Unitatea de învățământ a fost implicată în mai multe proiecte, în urma cărora s-a îmbunătățit coordonarea resurselor TIC la nivelul școlii și au fost extinse bunele practici dobândite în activitatea didactică. De asemenea, s-a format o comunitate dinamică de profesori-elevi-părinți.

Școala a accesat programul „Școala din valiză” din dorința de a le oferi copiilor șansa de a face ore digitale online și de a îmbunătăți competețele digitale ale profesorilor.

Număr de elevi: 392
Număr de cadre didactice: 15
Director: Comici Valeriu Marius
Date de contact: 0268 245 314, scoalasinca@yahoo.com

Școala Gimnazială ,,Gheorghe Șincai”, Șinca Veche – Brașov