Școala Gimnazială ”Gheorghe Popovici”

Comuna Apateu, județul Arad

Context

Școala „Gheorghe Popovici” are ca obiectiv principal o educație de calitate într-o școală conectată la comunitate, o școală implicată în mai multe proiecte de parteneriat cu Primăria Apateu.

Școala a derulat printre altele programul național „Economia bazată pe cunoaștere”, în cadrul căruia cadrele didactice au participat la cursuri de educație digitală, dobândind competențe de utilizare a unor aplicații informatice și competențe de comunicare online.

Prin proiectele câștigate, școala a reușit să creeze un laborator multimedia dotat cu tehnică de ultimă generație. Acesta este necesar dezvoltării elevilor, pentru a le ușura acestora integrarea în societate și pe piața muncii, unde competențele digitale au devenit esențiale. Școala a fost, de asemenea, implicată în proiecte de tip Erasmus+ și Comenius, care au pus accent pe dezvoltarea interculturală a elevilor.

Școala „Gheorghe Popovici” își propune ca, pe lângă procesul educațional de calitate, să dezvolte o relație bună cu comunitatea și astfel să poată organiza diferite activități care să îi aducă împreună pe elevi și familiile acestora.

Conducerea școlii, dar și cadrele didactice consideră un privilegiu implicarea în programul „Școala din valiză”. Aceștia consideră că prin platforma de e-learning și echipamentul necesar folosirii acesteia este posibilă dobândirea de competențe digitale atât pentru profesori cât și pentru elevi.

Județ: Arad
Localitate: Apateu
Număr de elevi: 233
Număr de cadre didactice: 19
Director: Claudiu Vlad

Echipa de implementare

Alina_Lenuta Botas

Profesoară de limba română, Școala Gheorghe Popovici Apateu

Ciprian-Lucian Nemet

Profesor geografie, Școala Gheorghe Popovici Apateu

Claudiu-Daniel Vlad

Director școală și Profesor de istorie, Școala Gheorghe Popovici Apateu

Georgina Bolovan

Profesoară de limba engleză, Școala Gheorghe Popovici Apateu

Ionut-Ovidiu Milcomete

Profesor de religie, Scoala Gheorghe Popovici Apateu

Mirela Mocioran

Profesor de limba franceză, Scoala Gheorghe Popovici Apateu

Paula Ioana Barna

Profesor de matematică, Scoala Gheorghe Popovici Apateu

Viorica Borca

Profesor de biologie, Scoala Gheorghe Popovici Apateu

Slider

Școala Gimnazială ”Gheorghe Popovici”