Bine ați venit pe blogul „Școala din valiză”!

Bine Ați Venit Pe Blogul „Școala Din Valiză”!
26.06.2021

O hartă care își schimbă culoarea în funcție de răspunsul copiilor. Verde pentru corect. Roșu pentru greșit.

Astfel învață geografie copiii din Sinca Veche, o localitate din județul Brașov, cu ajutorul profesoarei lor, Elena Spiridon. Alti copii văd un video despre Imperiul Roman la ora de istorie, iar apoi răspund la teste grilă pentru a vedea ce au reținut.

Acestea sunt doar două exemple despre cum se desfășoară lecțiile interactive în cele 50 de scoli în care se derulează „Scoală din valiză”, programul pe care noi, World Vision, le-am dezvoltat cu sprijinul financiar al Fundației Vodafone România.

Un program pe care l-am lansat în 2018 cu gândul de a-i împrieteni pe profesori cu tehnologia. Am creat Școală din valiză pentru că ne-am dorit ca lecțiile desfășurate de profesori să fie așa cum își doresc copiii de astăzi: interactive. Cu imagini, clipuri, hărți, sunete. Lecții care să fie o plăcere pentru profesori și care să-i facă pe copii să vrea să afle mai mult.

50 de școli înseamnă 17.000 elevi și 1.300 de profesori.

Dar acestea sunt cifre și prezentări formale. Pe blog vrem însă să vă spunem povesti. Povești ale profesorilor, elevilor, părinților, coordonatorilor și directorilor care pot schimba pas cu pas educația din România. Povești care îi pot inspira pe copii și, deopotrivă, pe adulți.

Credem foarte mult că avem puterea să nu lăsăm niciun elev în urmă. Și că putem face acest lucru doar împreuna. Aici, pe blog, veți găsi o valiză de povesti ale unor oameni care cred la fel ca noi.

Bine ați venit pe blogul „Scoală din valiză”!

Bine Ați Venit Pe Blogul „Școala Din Valiză”!