Liceul tehnologic „Jacques M. Elias”

Localitatea Sascut, județul Bacău

Context

Liceul „Jacques M. Elias” se află în comuna Sascut, una dintre cele mai întinse şi mai dezvoltate comune din punct de vedere economic din judeţul Bacău, între orașele Bacău și Adjud.

Specializările și calificările oferite de liceu sunt alese astfel încât să satisfacă atât solicitările angajatorilor din zonă, cât şi interesele absolvenţilor de învăţământ gimnazial. Unele specializări, cum este cea de tehnician veterinar, sunt unice la nivelul judeţului, fapt care a determinat, de-a lungul timpului, atragerea unor elevi din alte zone ale judeţului și chiar din alte judeţe.

Patronul spiritual al liceului este dl. Jacques Menachem Elias, personalitate marcantă a secolului al XIX-le- începutului de secol XX și membru onorific al Academiei Române care a dat, de asemenea, numele cunoscutului spital „Elias” din Capitală.

 

Motivul accesării programului „Școala din valiză” este faptul că foarte mulți elevi nu au acces la un dispozitiv de tip desktop/laptop/tabletă, majoritatea activităților online desfășurându-se cu ajutorul telefoanelor mobile. În plus, mulți elevi nu dispun de resursele necesare pentru a-și asigura un abonament cu date mobile sau pentru a-și reîncărca în mod constant cartela cu o sumă care să asigure suficient trafic de date.

Număr de elevi: 271
Număr de cadre didactice: 30
Director: Alin Mihai Pariș
Date de contact: tel: 0234/280.561, email: liceuljmelias@yahoo.com

Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias”