Echipa

Victoria Dumitru

Victoria Dumitru

Project Manager Școala din Valiză în cadrul World Vision România

Victoria face parte din echipa World Vision Romania din vara 2018, la finalul acelui an preluând managementul proiectului Școala din Valiză. Anterior a lucrat timp de nouă ani în coordonarea și scrierea de proiecte europene în domeniul social, printre acestea numărându-se programe de formare profesională a persoanelor inactive și a șomerilor. Victoria își aduce aminte cu plăcere mai ales de trainingurile de aeronautică pe care unii dintre tineri le-au avut în interiorul avioanelor Romaero.

S-a alăturat programului Școala din Valiză pentru că astfel îmbină pasiunea pentru educație cu interesul său pentru inovație și schimbare, dar și pentru că atunci când era implicată în programele pentru adulți și-a dat seama despre cât de importantă este școala pentru viitorul copiilor.

Cel mai mult îi place să învețe meserii noi și este pasionată de “prăjiturit”.

Anca Lazăr

Anca Lazăr

Senior Program Manager Fundația Vodafone România

Anca s-a alăturat Fundației Vodafone România în 2015 și răspunde de proiectele care cu ajutorul tehnologiei îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor, în special de cele care au în centru educația copiilor din medii defavorizate și formarea cadrelor didactice din zonele vulnerabile. Din această poziție este și coordonatorul programului Școala din Valiză din partea Fundației Vodafone România.

Anca are peste opt ani de experiență în zona de business și antreprenoriat, perioadă în care a lucrat doar în medii internaționale, în domenii precum real estate, energie regenerabilă sau telecomunicații.

Cel mai mult îi place să viziteze satele din Asia doar cu un rucsac în spate, să se mențină sănătoasă prin sport și alimentație și să facă cursuri de perfecționare ori cursuri care o pot ajuta să aibă pasiuni noi.

Denisa Pomană

Denisa Pomană

Specialist relații sociale World Vision România

Denisa face parte din echipa World Vision din 2006, iar până în 2019 a fost implicată în proiecte europene de antreprenoriat și de dezvoltare economică a comunităților rurale. Din 2019 s-a alăturat echipei Școala din Valiză, în prezent fiind responsabilă de 13 școli din județele Vâlcea, Brașov, Cluj, Arad și Dolj. De altfel, acesta este și primul proiect în care a lucrat mai mult cu copii, anterior fiind implicată mai ales în proiecte dedicate adulților.

Înainte de World Vision, Denisa a lucrat în presă și ca asistent de marketing pentru un consorțiu italian din domeniul infrastructurii rutiere.

Denisa este licențiată în domeniul Relațiilor Economice Internaționale și are un masterat în Marketingul Serviciilor.

Cel mai mult îi place să se implice în activități care presupun formarea profesională a adulților și în cele care o scot din zona de confort.

Justina Hliboceanu

Justina Hliboceanu

Specialist relații sociale World Vision România

Ina (cum îi zicem noi) s-a alăturat World Vision în 2019 ca specialist în relații sociale. Mai exact, menține legătura cu profesorii și directorii a 11 școli din județele Argeș, Bacău, Călărași, Brașov, Dambovița, Galați, Ialomița.

Ina a absolvit Facultatea de Teologie Romano-Catolică și Asistență Socială în 2001, iar de atunci a lucrat aproximativ zece ani în domeniul asistenței sociale pentru copii, inclusiv în centre de plasament. De asemenea, timp de șase ani a lucrat ca expert în formarea profesională a adulților.

Îi place foarte mult să joace și să se uite la tenis (o admiră tare de tot pe Simona Halep) și a făcut opt ani de înot, dintre care patru de performanță. Se relaxează citind cărți de beletristică și psihologice, printre preferatele sale numărându-se “Minciuni pe canapea” și “Splendida cetate a celor o mie de sori”.

Mădălina Jije

Mădălina Jije

Specialist relații sociale World Vision România

Mădălina a interacționat pentru prima dată cu World Vision în 2005, când a intrat la liceu și a primit bursă într-un program dedicat liceenilor și finanțat de Fundația Vodafone România.

Zece ani mai târziu și-a început cariera în World Vision în departamentul financiar- contabil, iar din vara lui 2019 a trecut în echipa Școala din Valiză pentru că educația este “marea iubire a vieții sale”. În prezent, păstreză legătura cu 20 de școli din județe precum Iași, Vaslui, Neamț.

A terminat două facultăți (Relații Internaționale și Studii Europene în 2012 și Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași în 2020) și are un masterat în Dezvoltare Regională și Administrație Publică.

Îi place să scrie proza și poezii și speră că în curând își va lansa prima carte. Autorul său preferat este Eric Emmanual Schmidt, iar volumul pe care l-ar reciti adesea este “Cea mai frumoasă carte din lume”. Este pasionată de nutriție, viață sănătoasă și vrea să aducă entuziasm în viața celor din jurul său.

Andreea Teodorescu

Andreea Teodorescu

Technical Project Manager World Vision România

Andreea are o experiență de 15 ani în domeniul IT și s-a alăturat World Vision România în septembrie 2020, fiind specialistul responsabil de funcționarea tehnică a programului Școala din Valiză. Mai exact, Andreea gestionează platforma de e-learning a programului, relația cu partenerii IT, dar și site-ul școaladinvaliza.ro.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, a profesat mai ales în domeniul traducerii de carte și în domeniul IT. Andreea cunoaște cinci limbi străine , iar experiența ca traducător de carte a facut-o să-și imagineze jobul ideal ca fiind descoperirea de scriitori. Pasiunea pentru tehnologie a descoperit-o în momentul în care a început să  lucreze în testare, quality assurance și project management, din ultima poziție scriind răspunsuri la licitații pentru proiecte europene.

Îi place să petreacă foarte mult timp alături de cei doi copii pe care îi are, să călătorească cu ei în locuri mai puțin populare din România și să inventeze povești alături de aceștia.

Cristina Negraru

Cristina Negraru

Specialist senior în comunicare World Vision România

Cristina are 14 ani de experiență în crearea de conținut dintre care aproximativ zece ani ca jurnalist de business la publicații precum Wall-Street.ro, Ziarul Financiar și Business Magazin.

De-a lungul anilor a scris despre domenii precum media&advertising, IT&C și antreprenoriat și a intervievat peste 1.000 de oameni, printre care manageri de multinaționale, antreprenori, dar și artiști, designeri.

Din 2016 a fost implicată în proiecte de comunicare și creare de conținut în domenii precum tehnologie, cultură, social, farma, real estate. Se bucură foarte mult că a făcut parte din echipa care a realizat filmul documentar al Festivalului International George Enescu pentru edițiile din 2017 și 2019. În 2021 a absolvit un masterat în antropologie (Studii Vizuale și Societate la SNSPA), pe viitor dorindu-și să se implice în cercetări antropologice.

Cel mai mult îi place să întâlnească oameni cărora să le asculte și să le scrie poveștile.