Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară Țara Bârsei

Localitatea Prejmer, județul Brașov

Context

Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară”Țara Bârsei” școlarizează elevi din Prejmer și din alte localități ale județului Brașov sau județe limitrofe, situate preponderent pe o rază de aproximativ 150 km. Este singurul liceu din mediul rural al județului Brașov care oferă pregătire în domeniul agricol.

Colegiul își propune să ofere educație de înaltă calitate, urmărind ca absolvenții să se integreze profesional și să realizeze activități performante, compatibile cu cele din Uniunea Europeană. Colegiul are 35 de profesori care vin în sprijinul a 633 elevi la formele de învățământ liceal, profesional și postliceal, folosind resursele din dotare și metode de predare care permit participarea activă a elevilor.

În cei 20 ani în care școala a derulat proiecte, numeroși elevi și profesori au participat la programe de mobilitate în care au avut ocazia să descopere valorile promovate de sistemele educaționale și instituțiile din domeniul agricol din țările respective, să-și dezvolte competențele profesionale, abilitățile de comunicare, să cunoască  cultura altor țări. De asemenea, relaționarea cu elevii din alte țări a dus la dezvoltarea personalității și a mentalității elevilor prin cunoașterea celorlalți și a lor înșiși, precum și la creșterea gradului de cooperare în activitățile obișnuite.

Prin intermediul programului „Școala din valiză” cadrele didactice sunt încurajate să creadă în forțele proprii, să creeze conținut și să susțină lecții digitale interactive, elevii find astfel pregătiți pentru o piață a muncii dominată tot mai mult de tehnologie. În acest fel, profesorii transformă școala, iar elevii învață cu mai multă plăcere și se dezvoltă pentru a face față într-o lume a tehnologiei.

Număr de elevi: 563
Număr de cadre didactice: 38
Director: Flavius Foica
Date de contact: 0268/362.480

Colegiul Pentru Agricultură Și Industrie Alimentară Țara Bârsei
Colegiul Pentru Agricultură Și Industrie Alimentară Țara Bârsei
Colegiul Pentru Agricultură Și Industrie Alimentară Țara Bârsei