Comuna Sinești, județul Ialomița

Context

Comuna Sinești este situată în partea de vest a județului Ialomița, la 30 km de București și la 25 de km de orașul Urziceni. Școala din comună a fost construită în timpul ministrului învățământului Spiru Haret, iar primul învățător a fost domnul Hirizescu.

Din dorința de a oferi un învățământ de calitate, incluziv și modern, școala a implementat mai multe proiecte, cu obiective precum atragerea copiilor către școală, înscrierea tuturor copiilor din comunitate în sistemul de învățământ, lupta împotriva rasismului în sport și combaterea discriminării pe terenul de fotbal, asigurarea unui climat de siguranță în instituțiile de învățământ sau combaterea violenței fizice în școli.

 

Din 2018 școala implementează cu succes programul Școala din Valiză, cu rezultate foarte bune în ceea ce privește utilizarea tehnologiei în procesul de predare și învățare, în utilizarea platformei educaționale de tip Moodle, precum și în ceea ce privește dezvoltarea abilităților digitale ale elevilor și profesorilor.

Număr de elevi: aproximativ 330
Număr de cadre didactice: 26
Director: Valentina Dana Marcu
Date de contact: 0243/319.519, sc_sinesti@yahoo.com