List of active policies

Name Type User consent
POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL Privacy policy All users
Politica de utilizare a cookie-urilor Privacy policy All users

Summary

 Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal (“GDPR”) este extrem de important pentru Fundația World Vision România și în acest sens vă informăm că tratăm cu responsabilitate colectarea și procesarea datelor cu caracter personal. Vă rugăm să consultați și Politica de Cookies (aici).

    Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal descrie categoriile datelor dumneavoastră cu caracter personal pe care le prelucrăm, modalitățile și scopurile în care le colectăm, în ce situații transferăm date cu caracter personal, precum și drepturile și opțiunile de care dispuneți în acest sens.

Full policy

OPERATORUL DE DATE CU CARACTER PERSONAL

      Fundația World Vision România este operator de date cu caracter personal, având sediul social în str. Rotașului, nr.7, București, sector 1, rom_office@wvi.org. Toate cererile pentru exercitarea drepturilor persoanelor vizate vor fi adresate către Persoana Responsabilă cu Protecția Datelor la următoarea adresă de mail: gdpr_wvromania@wvi.org.

În cazul în care se solicită informații suplimentare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către WVR vă rugăm să contactați Persoana Responsabilă cu Protecția Datelor la aceeași adresă de mail. (gdpr_wvromania@wvi.org.).

CUM COLECTĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL

      În general, intenţia noastră este să colectăm numai datele cu caracter personal care sunt furnizate în mod voluntar de către dumneavoastră prin accesarea site-ul www.scoaladinvaliza.ro. Obținem date cu caracter personal prin completarea de către dvs. a formularelor online (prin creare de către dvs a unui cont pe site). Datele colectate sunt minimum necesare pentru a putea beneficia de acces la cursurile, materialele și aplicațiile pe care punem la dispoziția publicului larg, în mod gratuit.

Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm sunt: Nume, prenume, școala, clasa, localitatea, adresa de mail.

      Aceste date vor fi stocate atâta timp cât dumneavoastră veți utiliza site www.scoaladinvaliza.ro și pe o perioada de 24 de luni de la ultima dumneavoastră accesare. Dacă într-un interval de 24 de luni nu veți accesa site-ul, datele dumneavoastră vor fi anonimizate, iar contul șters. Nu veți mai putea avea acces la site ca utilizator autentificat. 

ÎN CE SCOPURI PRELUCRĂM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Folosim datele cu caracter personal în următoarele scopuri („Scopuri Permise”):   

  • Accesarea lecțiilor și activităților din Școala mea
  • Primirea de mesaje și notificări de la Profesorii mei sau de la sistem, oridecâte ori sunt informații utile pentru activitatea școlară
  • Gestionarea progresului într-un curs sau lecție
  • Generarea certificatului, ecusonului sau punctajului primit într-o lecție sau curs
  • Primirea de mesaje privind activitățile extrașcolare din site
  • Accesarea cursurilor cu acces restricționat
  • Alte permisiuni de vizualizare și parcurgere materiale

TEMEIURILE JURIDICE PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice operațiune de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal va fi efectuată pe baza urmatorului temei juridic: Prelucrarea este efectuată în temeiul consimțământului dumneavoastră.

DEZVĂLUIREA DATELOR DUMNEAVOASTRĂ

Putem dezvălui datele dvs. cu caracter personal doar acelor persoane din cadrul Fundației World Vision România care au atribuții legate de proiectul Școala din valiză. De asemenea, transmitem datele personale către entități contractate de Fundației pentru externalizarea unor servicii în cadrul cărora va fi necesară prelucrarea datelor cu caracter personal, precum furnizori de soluții eLearning, furnizori servicii de găzduire platformă.

TRANSFERUL DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL ÎN STRĂINĂTATE

Fundația World Vision România nu transferă în acest moment date cu caracter personal către țări terțe.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL?

Prelucrarea datele cu caracter personal va înceta în momentul în care nu mai sunt necesare în mod rezonabil în conformitate cu Scopurile Permise, ori atunci când vă retrageți consimțământul. Putem păstra datele dvs. atâta timp cât veți accesa site-ul și vă veți autentifica și încă 24 de luni de la ultima accesare, timp necesar pentru ca dumneavoastră să vă reîntoarceți pe site și să reluați materialele anterior parcurse și cursuri sau lecții, în cazul în care nu v-ați retras consimțământul la prelucrare înainte de acest termen.

DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ ÎN LEGĂTURĂ CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Fundația World Vision România  asigură exercitarea drepturi dvs. în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal:

 1. Dreptul de acces – puteți solicita confirmarea faptului că datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate sau nu de către fundație, iar în caz afirmativ, puteți solicita accesul la acestea, precum și anumite informații despre acestea (menționate în art. 15 din GDPR). Pe bază de solicitare, WVR vă elibera și o copie asupra datelor cu caracter personal prelucrate. Solicitarea de copii suplimentare va fi tarifată în funcție de costurile efective realizate de fundație. Putem refuza să răspundem pozitiv unei cereri de acces în cazul în care persoana vizată depune o cerere în mod vădit nefondată sau excesivă.

 2. Dreptul la rectificare este aplicabil în situațiile în care WVR deține date cu caracter personal inexacte sau incomplete, date pe care persoana vizată are dreptul să ceară să fie rectificate sau completate.

 3. Dreptul la ștergerea datelor în cazul în care datele nu mai sunt necesare conform scopului de prelucrare sau când datele au fost prelucrate ilegal.

 4. Dreptul la restricționarea prelucrării aplicabil atunci când acuratețea datelor cu caracter personal este contestată, pentru perioada necesară în vederea administrării situației. Acest drept este, de asemenea, aplicabil când prelucrarea datelor este ilegală și ștergerea datelor nu a fost cerută. Vă indicăm articolul 18 din GDPR pentru a putea vedea toate situațiile în care se va putea restricționa prelucrarea datelor.

 5. Dreptul la portabilitatea datelor reprezintă dreptul persoanei vizate de a primi datele cu caracter personal într-un format structurat, comun utilizat și citibil de mașini și transmiterea mai departe a acestor date către alt operator.

 6. Dreptul de a se opune constând în posibilitatea de a te opune prelucrării, în baza unor temeiuri cu privire la situația particulara a persoanei vizate. Dreptul de a se opune se va aplica atunci când prelucrarea se bazează pe interesul legitim al fundatiei.

 7. Dreptul persoanei vizate de a-și retrage consimțământul pentru prelucrarea de către WVR a datelor cu caracter personal.

Persoanele vor putea să transmită retragerea acestui consimțământ printr-un mail la adresa gdpr_wvromania@wvi.org. sau rom_office@wvi.org,  precum și prin accesarea secțiunii Politici de confidențialitate din profilul dumneavoastră.

Puteți exercita toate drepturile dumneavoastră direct din secțiunea Politici de confidențialitate din profilul de utilizator.

 8. Dreptul persoanei vizate de a depune o plângere unei autorități de supraveghere.

Persoanele vizate care consideră că drepturile acestora au fost încălcate vor putea să se adreseze Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Vom acționa cu promptitudine în cazul oricăror solicitări sau plângeri și vă vom transmite un răspuns cu respectarea termenelor prevăzute de lege. În cazul în care răspunsul nostru nu este satisfăcător sau considerați că prelucrarea este făcută cu încălcarea legislației aplicabile, puteți formula o plângere la autoritatea de supraveghere a datelor din România: Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – cu sediul în Bd. Gheorghe Magheru nr. 28-30, București, România.

 

 


Summary

Site-ul www.scoaladinvalidza.ro utilizează cookie-uri pentru o experiență cât mai plăcută a utilizatorilor. Acestea permit funcționarea optimă a site-ului și ne ajută să personalizăm conținutul în funcție de preferințele tale. Poți afla detalii despre ce cookie-uri folosim și cum poți gestiona aceste fișiere în funcție de preferință, în politica noastră de cookie.


Gestionarea cookie pe site-ul www.scoaladinvaliza.ro este conforma cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal ("Regulamentul GDPR").


Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie conform politicilor noastre de cookie și de confidențialitate a datelor personale.

Full policy

www.scoaladinvaliza.ro

Politica de utilizare a cookie-urilor

Modul în care utilizăm cookie-uri

Utilizăm cookie-uri pentru a monitoriza activitatea în platforma proiectului Școala din Valiză și pentru a îmbunătăți experiența cu site-ul/ site-urile noastre. De asemenea, cookie-urile îți permit să ai acces la materialele publice disponibile în platformă, precum Manuale digitale, Resurse educaționale deschise.

Cookie-urile noastre nu rețin date cu caracter personal cum ar fi numele tău. Acestea doar ne permit să aflăm informații după ce v-ați autentificat sau ajută la a face legătura între informațiile privind navigarea făcută și datele tale cu caracter personal atunci când alegi să revii în platformă.

Pentru aceasta, în unele situații utilizăm cookie-uri persistente. Tratăm cu seriozitate protecția datelor tale cu caracter personal – întotdeauna monitorizăm și îmbunătățim modul în care le putem proteja.

Am clasificat cookie-urile noastre în următoarele categorii, pentru a-ți fi mai ușor să înțelegi de ce avem nevoie de ele:

  1. Strict necesare – acestea sunt utilizate pentru eficientizarea lucrului nostru pe site
  2. Performanță – acestea sunt utilizate pentru a analiza modul în care funcționează site-ul nostru și cum îl putem îmbunătăți
  3. Funcționalitate – acestea ajută la îmbunătățirea experienței tale, de exemplu reamintindu-ți la ce cursuri ești înscris

 Cookie-urile îți permit o mai bună experienţă de vizitare a site-ului nostru, iar unele dintre ele sunt necesare pentru buna funcționare a acestuia.

Folosim cookie-uri pentru:

  • acces protejat la datele confidențiale din contul tău de utilizator
  • îmbunătățirea timpului de răspuns la accesarea paginilor de pe site
  • acces la catalogul de cursuri
  • acces la informația dinamica de pe site, inclusiv site
  • înregistrarea preferințelor de navigarea în site
  • acces la secțiuni protejate din site. Cookie-ul se generează după autentificare pentru verificarea expirării sesiunii
  • identificarea traseului de navigare al utilizatorilor pe site pentru afișarea sondajelor de opinie
  • afișarea de conținut personalizat, corespunzător rolului și drepturilor unui utilizator
  • analiza vizitatorilor, în vederea îmbunătăţirii experienţei pe site. Cu ajutorul Google Analytics, colectăm date despre vizitele pe site-ul nostru
  • gestionarea, optimizarea, personalizarea și trimiterea notificărilor de tip push către utilizatori
  • înregistrarea acceptului utilizatorului pentru cookie-uri la prima accesare a site-ului
  • pentru autentificare. Atunci când te autentifici pe acest site, generăm un cookie care ne anunţă dacă eşti autentificat. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care eşti autentificat şi care sunt permisiunile pe care le ai pentru anumite servicii
  • acces la instrumentele de comunicare
  • înregistrarea temporară a conținutului vizualizat anterior de utilizator, pentru afișarea de conținut relevant în continuare navigării
  • afișarea sondajelor de opinie

 Folosirea cookie-urilor de către tine

Pentru a naviga în site trebuie să ai activate cookie-urile din browser-ul tău de Internet.

 Cele mai populare browsere sunt:

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari
  • Opera

 Dacă alegi să nu activezi cookie-urile, vei putea naviga pe site-ul nostru, dar nu vei putea accesa cursurile pregătite pentru tine și nici resursele educaționale deschise.

 Cookie-uri terțe

Cookie-urile primare provin de pe același domeniu ca și site-ul pe care îl vizitezi în momentul respectiv (în cazul de față, www.școaladinvaliză.ro).

Cookie-urile terțe provin dintr-un domeniu diferit de site-ul pe care îl vizitezi. De exemplu, atunci când vizitezi site-ul nostru, putem include un link la site-ul unei alte societăți – cum ar fi contul nostru de Facebook sau Twitter, sau un video de pe pagina noastră de YouTube.

Prin urmare, atunci când dai 'Like' sau postezi un 'Tweet' pentru un telefon de pe site-ul nostru, aceste site-uri pot uneori să pună cookie-uri în computerul tău. Nu controlăm modul în care acestea își utilizează cookie-urile, astfel că îți sugerăm să verifici pe site-ul lor modul în care le utilizează și cum le poți gestiona.

Controlul cookie-urilor

Poți controla din browser-ul tău modul în care utilizezi cookie-urile.

Cum poți verifica dacă sunt activate cookie-urile pe PC-uri

Google Chrome

  1. Click pe butonul de meniu (trei puncte orizontale) situat în partea din dreapta sus a ferestrei browser-ului tău și selectează „Setări” apoi „Arată setări avansate”.
  2. Localizează titlul „Protecția datelor” și selectează „Setări de conținut”
  3. Acum selectează „Permiteți setarea datelor locale”

 Mozilla Firefox

  1. Click pe butonul de meniu (trei bare orizontale) situat în partea din dreapta sus a ferestrei browser-ului tău și selectează „Opțiuni”
  2. Apoi selectează pictograma „Protecția datelor”
  3. Click pe „Cookie-uri”, apoi selectează „permiteți site-urilor să seteze cookie-uri”

 Microsoft Internet Explorer 11

  1. Click pe pictograma „Setări” (care arată ca o roată dințată) situată în partea din dreapta sus a ferestrei browser-ului și selectează „Opțiuni internet”, apoi click pe butonul „Protecția datelor”
  2. Asigură-te că nivelul de Protecție a datelor este setat la nivelul Mediu sau mai mic, ceea ce va permite cookie-urile în browser-ul tău.
  3. Setarea protecției mai sus de Mediu va dezactiva cookie-urile.

 Cum poți verifica dacă sunt activate cookie-urile pentru dispozitivele care utilizează sistemul de operare Mac

 Safari pe OX X

  1. Click pe „Safari” în partea de sus a ferestrei browser-ului și selectează opțiunea „Preferințe”
  2. Click pe „Protecția datelor”
  3. Selectează „Permiteți de la site-urile web pe care le vizitez”

 Cookie-uri de blocare

Dacă dorești să afli cum să oprești site-urile web să utilizeze cookie-uri pentru a-și aminti ce site-uri vizitați, selectează browser-ul din listă. Aceasta te va duce pe pagina respectivului browser, unde poți administra cookie-urile și datele privind site-ul:

  • Chrome
  • Firefox
  • Internet Explorer
  • Safari

 Dacă îți modifici setările privind cookie-urile din browser, experiența ta cu noi nu va fi monitorizată.

Poți găsi informații privind controlul și ștergerea cookie-urilor și la adresa http://allaboutcookies.org